FAQ

Hieronder vindt u diverse vragen en antwoorden die betrekking hebben op onze zeilvakantie en de zeiltheorie. Wordt uw vraag niet hieronder beantwoord, gebruik dan ons contactformulier om deze vraag te stellen.

Faq van CWO naar NWD

De afgelopen jaren hebben de leidende zeilscholen van Nederland, verenigd door een gedeelde visie op vooruitgang, elkaar steeds vaker opgezocht. Samen kwamen we tot de conclusie dat we met onze groep zeilschooleigenaren vrijwel allemaal dezelfde visie delen over het watersportlandschap. Samen zijn we overtuigd dat het nu tijd is om de lat hoger te leggen en actief te blijven doorontwikkelen om de toekomst van de watersport te vormen. Met elkaar is er gekeken naar een manier om onze visie te verenigen en uit te werken; dit heeft geresulteerd in het Nationaal Watersportdiploma.

Jouw oude CWO diploma´s blijven geldig en inzichtelijk in de nieuwe online applicatie.

Het NWD werkt ook met een digitaal diploma dat je op je telefoon of op de computer kan openen en inzien. Behaalde CWO diploma’s blijf je zien in jouw omgeving.


Het NWD diploma wordt erkend op alle locaties die zijn aangesloten bij de vereniging. Om compatibiliteit te verkrijgen met het CWO heeft het NWD een vertalingstabel opgesteld. Haal je een NWD diploma, dan staat dit voor maximale kwaliteit.

De volgende zeilscholen zijn aangesloten bij het NWD:

Zeilschool Aalsmeer, Krekt Sailing, Zeilschool Pean, Zeilschool De Veenhoop, Zeilschool De Kikkert, Zeilschool Het Molenhuis, Zeilschool Wavie, Zeilschool Vinkeveen en Zeil- en Surfschool Neptunus.


Het Watersportverbond licenseert de diplomering lijn van het NWD. Hiermee wordt de kwaliteit en internationale accreditatie van de NWD instructeursopleiding gewaarborgd door de enige autoriteit binnen de watersportsector in Nederland. De onafhankelijke Kwaliteitscommissie van het NWD waarborgt de kwaliteit van de NWD diploma lijnen. De aangesloten vaarscholen trainen regelmatig met elkaar waardoor ook de kwaliteit onderling wordt versterkt. De kwaliteitscommissie controleert en toetst ook in de praktijk.


Zeilvakanties

Het is beslist geen noodzaak dat uw kind bij ons overnacht. Wanneer u in de buurt woont of logeert kan u ervoor kiezen om uw kind na het zeilen weer op te halen.

We kunnen aangepast koken wanneer we weten wat uw kind wel en niet mag hebben. Verder kan meegebracht eten bij ons in de koeling bewaard worden.

Het is mogelijk om vegetarisch te eten. Dit kunt u vermelden bij de boeking.

Na de boeking dient u binnen 14 dagen een aanbetaling te doen van 50%, het restbedrag dient een maand voor aanvang van de cursus te zijn voldaan.

Als een kind heimwee heeft, overleggen we altijd met de ouders. Samen bespreken we de te volgen strategie.

Natuurlijk mag dat. Wanneer de ouders zelf willen bellen kan dat ook.

Ja, veiligheid voor alles. Op het water hebben de kinderen altijd een zwemvest aan, maar op de kant niet. Rondom onze accommodatie zijn veel slootjes, daarom verwachten we dat iedereen een zwemdiploma heeft

Intern: de kinderen blijven gedurende de week bij ons slapen, eten en natuurlijk zeilen

Extern: de kinderen worden om 8:45 bij ons gebracht om een dag het water op te gaan in de middag kunt u de kinderen om 17:15 weer ophalen

Extern + warme maaltijd: de kinderen doen het hele dag programma mee, maar slapen thuis. u kunt de kinderen om 8:45 brengen en in de avond weer ophalen. De ophaaltijd verschilt per cursus.

Cursus

Dit is zeer afhankelijk van wat uw zoon of dochter zelf wil. Sommigen willen naar de Valk/Randmeer, anderen willen naar de RS-Feva. Twijfelt u over de juiste cursus neem dan telefonisch contact met ons op.

U kunt in dit geval het beste ons even bellen. Zodat wij in overleg kunnen bepalen welke cursus het meeste geschikt is voor uw kind.

Nee, dit klopt niet. De Valk/Randmeer cursus is de meest uitgebreide opleiding die wij aanbieden. Wanneer je in deze boten kunt zeilen kun je in alle boten op de Nederlandse binnen wateren zeilen. Je bent dan gewend aan een grotere zeilboot met zijn specifieke tuigage. Beide andere boottypes zijn kleiner en hebben een ander tuigage. Wat inhoudt dat je nog niet kunt zeilen in een Valk/Randmeer, terwijl dit wel de meest voorkomende boten zijn op de Nederlandse meren.

Aan de Valk/Randmeer cursus kunnen 64 kinderen deelnemen, terwijl bij de Splash/Pico maar 17 en in de RS-Feva maar 26 kinderen kunnen deelnemen. Gedurende 8 weken in de zomer zit de Valk/Randmeer cursus echter ook vaak geheel vol.

Ieders vorderingen worden gedurende de zeilvakantie bijgehouden. Aan het einde van de week krijgen de cursisten een erkend CWO diploma of vorderingenstaat van de zeilcursus waar ze aan deel hebben genomen. 

Accommodatie

We besteden veel aandacht aan het voorkomen van legionella. Wij laten hiervoor onze warmwaterinstallaties regelmatig inspecteren. Zeilschool de Veenhoop heeft een gastenverblijf met 4 sterren; de Grytman.

Zeiltheorie

Om te kunnen zeilen moet je het eerst geleerd hebben. Dit kan je leren van familie of vrienden, maar je kunt ook naar een zeilschool. Hier krijg je een hele week les in zeilen. Je krijgt theorielessen, maar vooral een heleboel gezelligheid en plezier. Je kunt ook verschillende zeildiploma’s halen. Deze worden uitgegeven door het CWO, stichting commissie watersport opleidingen. Zij geven diploma’s in veel verschillende categorieën: kielboot, zoals een Valk, zwaardboot, zoals een Splash en Jeugdzeilen, zoals een Optimist. Je kunt in elke categorie 3 of meer diploma’s halen. Voordat je zo’n diploma krijgt moet je wel aan verschillende eisen voldoen. Bekijk onze zeilcursussen op deze site en schrijf je in!

Contact

Onze locatie

Adres
9215 VV Eyzingapaed 7 De Veenhoop
E-mailadres
info@veenhoop.nl
Telefoonnummer
0512-461412

Zeilschool

KvK nr.: 01037280
BTW nr.: 8083-12-753.B.01
IBAN nr.: NL49ABNA0886271800
BIC: ABNANL2A
ABN bank: 886271800 t.n.v. Zeilschool de Veenhoop

Vraag maar raak!

Waar zeilen wij?