Onze zeilschool

  • Accommodaties ingedeeld op leeftijd

  • 4 tot 6 persoons slaapkamers

  • Kamers met douche en toilet

  • Ruimte, zowel binnen als buiten

Waar verblijven we

Aan het einde van het Eyzingapead vind u onze accommodaties. Te midden van de weilanden en de Friese wateren. Vanuit de accommodaties sta je binnen een aantal stappen in onze haven, gelegen aan het Grytmansrak. De namen van de groepsaccommodaties zijn hier ook op geïnspireerd.

  • De Grytman is een sfeervolle, verbouwde boerderij met een grote gezellige verblijfsruimte, hier logeren de Valken, de Splashes/zesten/pico's en de RS-Feva kinderen. Het is er prettig thuiskomen na een dag vol inspanning. Er is een lekkere zithoek rond de open haard, die op frisse avonden brandt. Verder hebben we onder andere een bar en een serre met zitjes. De jongeren slapen in vier-tot zespersoonskamers. Allemaal schoon, cv-verwarmd en met wastafels. De meeste kamers hebben een eigen toilet en douche.

  • 't Rak is onze accommodatie voor de Optimisten, aangevuld met de jongste kinderen van andere cursussen. Ze logeren in vierpersoonskamers, allemaal met cv en wastafel. Er is een knusse verblijfsruimte en een gezellige zithoek. Hier kunnen de kinderen fijn spelen, na een dag vol belevenissen

Onze beide accommodaties zijn goed uitgerust, onderhouden en vooral schoon. De gebouwen voldoen aan de strengste veiligheidseisen en zijn uitstekend beveiligd. Alle kamers en ruimten zijn voorzien van rookmelders die zijn doorgeschakeld naar de meldkamer van de brandweer. De veiligheid van onze accommodaties wordt regelmatig gecontroleerd door de brandweer.

Rondom de accommodaties is een grootsportveld met twee voetbalgoals, een volleybalnet, meerdere schommels, pinpongtafels en tafelvoetbaltafels. Genoeg ruimte om leuke buitenactiviteiten te ondernemen.

Waar varen we

Nationaal park de Alde Feanen

Het grootste aaneengesloten natuurgebied van Friesland met een oppervlakte van bijna 4.000 ha. Het is een natuurgebied met een rijke historie en is ook internationaal erg bijzonder. Vergelijkbare gebieden zijn buiten Nederland niet veel te vinden. Eind 2006 is een groot deel van De Alde Feanen aangewezen als Natura 2000 gebied.

Het gebied heeft een uitgebreid netwerk van vaarroutes en meren en is uitermate geschikt om via het water te ontdekken. Met elke weersomstandigheden kunnen we het water op. Door de kronkelende waterwegen en de grotere meren is er altijd geschikt vaarwater om met harde of zachte wind te varen. Het vaargebied biedt ons talrijke mogelijkheden om tochten te maken, zoals naar watersportplaatsen Grou, Eernewoude of Akkrum.