Valk/Randmeer 12-18

  • Leerzaam en interactief

  • Randmeer uitgerust met spinakker en trapeze

  • Vaarwater geschikt voor tochten

Zeilen in de Valk/Randmeer

Dit is een allround cursus, wanneer je in een valk kunt zeilen beheers je vaardigheden die op alle zeilboten van toepassing zijn. Of je nog nooit gezeild hebt of al vergevorderd bent, zeilen in een valk is een belevenis

  • Samen varen: Meerdere personen passen in een Valk, waardoor instructeurs gemakkelijk met de leerlingen kunnen communiceren en begeleiden. Dit bevordert het samenwerkingsgevoel en de interactie aan boord.

  • Leerzaam en interactief: Zeilers leren interactief essentiële vaardigheden, zoals sturen, overstag gaan, gijpen en aanleggen. Dit alles wordt uitgebreid behandeld en geoefend tijdens de lessen.Zelf in een boot willen huren dat vergt zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en samenwerken. Zeilen in de Valk/Randmeer komen al deze aspecten aan bod. 

  • Zeilinstructeur worden: Dit is de boot waar wij onze instructeurs in opleiden. Wil je instructeur worden dan adviseren we ervaring op te doen in de Valk/Randmeer. Geef je je op voor je Eigenvaarheids niveau 4, dan dien je een examen te varen.

De Valk biedt een geweldige zeilervaring voor zeilers! In een kleine groep leer je waar het bij het zeilen echt op aan komt: inzicht, zeiltechniek, verantwoordelijkheid nemen en werken als team. De handen moeten dus uit de mouwen! Het is de perfecte start voor een spannend avontuur op het water!

Beschikbare cursussen